نمای کرتین وال را حتما درکوچه و خیابانها دیده اید، نمای کرتین وال نمایی است که به طور کلی از شیشه و لامل ساخته شده است. نکته قابل توجه درمورد نمای کرتین وال این است که ساختار آن به گونه ای است که از ساختمان جدا میباشد یعنی مانند یک بار اضافی برای ساختمان نمیباشد، و محل تهیه نمای کرتین وال در جای دیگری است و به صورت آماده آن را برای ساختمان میآورند. لازم به ذکر است که نمای کرتین وال خود به صورت ایستا قرار میگیرد.
نمای کرتین وال :
پس از اتمام ساختمان نوبت به نمای آن میرسد، نمای کرتین وال شیشه ای از پرمصرف ترین انواع نماهای شیشه ای میباشد. زیبایی خاص این نما باعث افزایش محبوبیت و تقاضا برای این نما شده است. جالب است بدانید که بسیاری از دورههای تاریخی دنیا شامل دوره کلاسیک و دوره های مدرن با هنر معماری شروع شده اند. بنابراین مواد مورد نیاز مصالح مورد استفاده در بناهای معماری متناسب با نیازهای انسان در هر دوره رشد و توسعه داشتهاند.
نمای کرتین وال از نمونه مصالح نماهای ساختمانی میباشد که جنس آن شیشه است. این نما از مصالح و مواد سبکی مانند ترکیب شیشه و آلومینیم ساخته شده است، لازم به ذکر است که کرتین وال جزء اجزای ساختمان محسوب نمیشود و میتوانیم در آن از متریال سبک وزن استفاده کنیم تا در هزینههای ساختمان صرف جویی کرده باشیم.
نمای کرتین وال چیست ؟
کرتین وال در زبان فارسی به معنای دیوار پرده ای میباشد، که این معنی ذهن ما را به سمت دو قسمت این کلمه یعنی دیوار و پرده سوق میدهد. از آنجا که دیوار به معنای یک جدا کننده میباشد و پرده نیز به سبکی و شفافیت اشاره دارد، بنابراین میتوان نمای کرتین وال را اینطوری معنا کرد که نمایی است که غالباً از کنار هم قرار گرفتن قاب های آلومینیومی و شیشه ای به شکل مشبک قرار میگیرد. میتوان گفت این نما جزء نماهای خشک است. در واقع پوشش خارجی ساختمان میباشد که جزء ساختمان محسوب نشده و تنها نیرویی که بر آن وارد میشود وزن خود نما و فشار باد منطقه است. فشار باد بر حسب شرایط آب و هوایی و ارتفاع ساختمان بر آن وارد میشود. یکی از مزیتهای نمای کرتین وال این است که باعث جدا شدن موقعیت اقلیمی از ساختمان میشود.
معرفی نمای شیشه ای و انواع آن :
سیستم نمای شیشه ای به عنوان یک جدا کننده و با قابلیتهایی از جمله جلوگیری از هدررفت انرژی، جلوگیری از انتقال صوت، جلوگیری از ورود آب باران ،تأمین نور طبیعی یک چشم انداز زیبا برای فضای شهری به حساب میآید.
انواع نمای شیشه ای عبارتند از: کرتین وال ، نمای اسپایدر و نمای شیشه ای فریم لس. با پیشرفت تکنولوژی در صنعت ساختمان و حذف دیوارهای ضخیم و ورود سیستم سازههای فولادی محدودیت های طراحی و اجرای نما برطرف شد و امکان ساخت نمای شیشه ای ایجاد شد، که با شفافیت شدن ساختمان و منحصر به فرد شدن نما مورد استقبال بسیاری از معماران و طراحان خاص قرار گرفت.
مزایای استفاده از شیشه در نمای کرتین وال :
میتوان با قطعیت گفت که نمای کرتین وال شیشه ای یکی از پرمصرف ترین انواع نماهای شیشه ای میباشد. زمانیکه از شیشه برای نمای کرتین وال استفاده میشود، یک برتری بزرگ برای ساختمان محسوب میشود. به این دلیل که نور به طور کامل به درون ساختمان میتابد، باعث بهینه سازی در انتقال نور و دمای محیط میشود و باعث صرفه جویی در مصرف انرژی میشود. و همچنین باعث زیبایی و جذابیت زیاد در شب و روز است.
ویژگی های نمای کرتین وال :
در نمای کرتین وال از شیشه دو یا سه جداره استفاده میکنند. در آن با استفاده از لاستیک های EPDM سطح عایق دما را ایجاد میکنند. در ساختن نمای کرتین وال میتوان برحسب شرایط از هرگونه مقطع و اندازهای استفاده کرد، و هیچگونه محدودیتی از لحاظ نوع رنگ ندارد. همچنین میتوان در این نما از درپوشهای مختلف استفاده کرد.
از دیگر ویژگی های نمای کرتین وال می توان به امنیت بالا و آکوستیک بودن این نما اشاره کرد. نمای کرتین وال برای هر ساختمان با توجه به موقعیت مکانی پروژه, ارتفاع ساختمان و نیاز کارفرما دارای یکسری محاسبات مخصوص است. طراحی زیبا و استاتیکی این نما به همراه عدم استفاده از پیچ و پرچ در مونتاژ و طراحی باز شوی مخفی زیبایی منحصر به فردی را به این نما داده است.
میتوان نمای کرتین وال را در دو نوع اصلی Face cap و Full Frameless تقسیم بندی کرد.
Face cap: در این نوع نما بعد از تقسیم بندی و نصب سازه لامل، شیشه را روی زبانه هایی قرار میدهند و سپس درپوشهایی آلومینیومی را با مقاطع مختلف(تخت ویا دوکی شکل) روی آنها نصب میکنند. لازم به ذکر است که آببندی این نما مکانیکال بوده و هیچگونه مواد پرکننده در آن استفاده نمیشود.
:Full Frameless این نما نسبت به نمای قبلی زیبایی خاصتری را دارد زیرا پس از اجرای سازه لامل شیشه ها در کارخانه، آنها را درون قابهای از قبل آماده شده قرار میدهند و سپس درون شبکه های نما نصب میکنند. درز بین شیشهها فاقد هرگونه نگهدارنده میباشند و شیشه ها بسیار به یکدیگر نزدیک میباشند.
& lt;br& gt;
کرتين وال + فريم لس (فيس کپ) :
از نماهای فریم لس و فیس کپ بیشتر در پروژه های اداری و تجاری استفاده میشود. در این سیستم پروفیل های آلومینیومی را بر اساس ارتفاع ساختمان، ابعاد شیشه ها و فشار باد انتخاب میکنند.
با استفاده ازاین پروفیلها شبکه های آلومینیومی را درست میکنند و با استفاده از براکتها به ساختمان وصل میکنند. فاصله شیشهها در نماهای فریم لس بسیار کم است ولی در سیستم فیس کپ فاصله شیشه ها توسط درپوش با ابعادهای مختلف کنترل میشود.
نصب نمای کرتین وال:
نصب نمای کرتین وال دارای حساسیت بسیار بالایی میباشد.
روش اجرای نمای کرتین وال :
اجرای نمای کرتین وال به این صورت است که مدولاسیون بر اساس طرح اولیه صورت میگیرد و با محاسبه ضریبهای اثرگذار پایداری سازه را تضمین میکنند. مدولهای کرتین وال را تولید و مونتاژ میکنند. و با پیاده سازی عملیاتی پروژه کمربندهای اصلی را اجرا میکنند. سپس براکت نگهدارنده را عملی میکنند. رگلاژ کرتین وال ها را با استفاده از پیچ و مهره پایدار میکنند. در آخر شیشه ها را تعبیه میکنند.
سوالات و نظرات خود را برای ما ارسال کنید.